Gezamenlijke campagne civiele techniek van start

Gezamenlijke campagne civiele techniek van start

Publicaties

Vanaf vandaag kunnen jongeren en hun ouders beelden uit de 'Civiele Helden' campagne tegenkomen op social media. Hogescholen die de opleiding civiele techniek aanbieden, werkten samen aan de realisatie van de campagne, die bedoeld is om de naamsbekendheid te vergroten en te laten zien wat civiele techniek eigenlijk is. Want veel mensen weten dat niet. En wat je niet kent, dat kies je niet. 

   

Civiele helden

In het campagne filmpje kijken we mee met drie jongeren. Zij weten niet wat civiele techniek is en zien zichzelf al helemaal niet als civiele held. In een tijdsbestek van ongeveer een minuut leren zij wat het vakgebied allemaal inhoudt én waarom het zo belangrijk is. En natuurlijk is er een call to action: word ook een civiele held en ga naar studeercivieletechniek.nl!

   

   

   

Open dagen

Dat de campagne vandaag start, is geen toeval: in de herfstvakantie brengen veel jongeren extra veel tijd door op social media en na de herfstvakantie zijn er weer open dagen bij hogescholen. Die open dagen vormen voor veel jongeren een belangrijke stap in hun studiekeuze. Bovendien leert de ervaring dat jongeren die tijdens een open dag bij civiele techniek hebben gekeken, relatief vaak voor de studie kiezen. Misschien wel omdat de opleiding bovengemiddeld goed wordt beoordeeld door studenten: 5 van de 9 opleidingen civiele techniek hebben het predikaat "Topopleiding" in de Keuzegids hbo 2023.

   

Grote maatschappelijke uitdagingen

Het is voor het eerst dat hogescholen in het domein samen een dergelijke campagne hebben opgezet. Er is dan ook een dringende reden: veel van de grote maatschappelijke uitdagingen waar Nederland voor staat - zoals het omgaan met klimaatverandering, de energietransitie en duurzame mobiliteit - vragen om civiele ingenieurs. Nu al komen belangrijke projecten stil te liggen door een tekort aan professionals. En ondertussen starten steeds minder mensen met een studie civiele techniek. Dat moet veranderen!

   

Samen met het werkveld

Bij de campagne zijn verschillende koepels betrokken, waaronder BouwendNederland, Koninklijke NLIngenieurs, de Vereniging van Waterbouwers en KIVI. Zij zullen samen met de bedrijven die zij vertegenwoordigen helpen bij de verspreiding van het materiaal. Want: hoe meer mensen weten wát civiele techniek is en waarom het zo belangrijk is, hoe beter!

   

Wil jij ook mensen enthousiasmeren voor civiele techniek? Ga naar de pagina Voor Docenten & Bedrijven | Civiele Helden (studeercivieletechniek.nl) en download het campagnemateriaal om verder te verspreiden.