Docentendag 28 november 2024 – Ontdek de toekomst!

Docentendag 28 november 2024 – Ontdek de toekomst!

Publicaties

Afbeelding: www.neom.com

Krijgen jongeren meer invloed op wat en waar we bouwen? Kiezen we voor een miljoen bomen in plaats van een vliegveld? Worden vliegende auto’s de nieuwe fatbikes? Niemand kan de toekomst voorspellen. Erover nadenken kan wel. En dat gaan we zeker doen tijdens de DBE-docentendag op 28 november bij BUAS in Breda!

 

Direct aanmelden 

   

Inspiratie

In de ochtend starten we met enkele sprekers die ieder vanuit hun eigen invalshoek inspireren tot het nadenken over de toekomst:

  • Lotte Prins (Voorzitter Nationale Jeugdraad) – Jongerenparticipatie
    Lotte pleit voor een toekomst waarin jongeren actief worden betrokken bij inrichtingsvraagstukken. Immers, besluiten die we nu nemen, hebben veel invloed op hoe Nederland er in de toekomst uitziet. Daarom is het eigenlijk best bijzonder dat veel van de mensen die dan leven – de jongeren van nu – hier nauwelijks bij worden betrokken. Al helemaal omdat onderzoek laat zien dat het betrekken van jongeren tot betere eindresultaten leidt! Lotte neemt je mee langs de feiten en deelt haar visie.
  • Menno de Jonge (Adviseur Saudi Tech) – Vision 2030
    De Saudische Vision 2030 is een ambitieuze toekomstvisie, met onder andere een toren die hoger moet worden dan de Burj Khalifah, een 170 kilometer lange stad zonder autowegen, en een stadspark met meer dan een miljoen bomen. Het zijn megaprojecten van een totaal andere orde dan wij gewend zijn. Wat is de context? En hoe zit het met duurzaamheid? Veiligheid? Mensenrechten? Menno geeft je een inkijkje in een voor velen totaal onbekende wereld.
  • Paul van de Coevering (Lector Mobiliteit BUAS) – Mobiliteit in de stad
    Mobiliteit speelt een belangrijke rol bij de inrichting van steden. Welke gevolgen heeft het voor de inrichting van steden als bijvoorbeeld auto’s volledig autonoom gaan rijden? Of als vliegende auto’s hun intrede doen? We weten niet zeker óf het gaat gebeuren, en zo ja wanneer, maar erover nadenken kunnen en moeten we zeker wel. Tijdens zijn verhaal daagt Paul je aan de hand van inspirerende voorbeelden uit om dit samen met je collega’s te doen.
  • Studenten Built Environment (BUAS)
    Tijdens één van de modules van de opleiding Built Environment bij BUAS maken studenten ontwerpen voor de verre toekomst. Enkele van hen laten hun ontwerp zien en lichten hun ideeën erbij toe.

 

Met collega’s in gesprek

Tijdens de ochtendsessie zullen de zaal en het programma zo zijn ingericht dat je tussendoor makkelijk reacties en ideeën kunt delen met collega’s. Ook in de in de middag is er volop ruimte om met elkaar van gedachten te wisselen. Zowel tijdens de lunchpauze (met desgewenst een rondleiding door studenten), als tijdens de twee rondes parallelle werksessies.

Er zullen werksessies zijn rondom de volgende onderwerpen:

  • Digitalisering (AI / BIM / GIS / Computational Design / Parametrisch Ontwerpen)
  • Nieuwe technologie in de bouw (algemeen)
  • Verbinding onderwijs-onderzoek
  • Interactieve werkvormen in de klas
  • Sociale en maatschappelijke uitdagingen

Meer informatie over de invulling van de workshops volgt binnenkort. Je hoeft je niet van te voren in te schrijven, op de dag zelf kun je een keuze maken.

 

Praktische details

Datum: donderdag 28 november 2024

Tijd: 10.00-17.00 uur

Programma:

10.00-10.15 uur – Inloop met koffie en thee
10.15-11.15 uur – Plenair ochtendprogramma deel 1
11.15-11.30 uur – Korte pauze
11.30-12.30 uur – Plenair ochtendprogramma deel 2
12.30-13.30 uur – Lunchpauze met rondleiding door studenten
13.30-14.45 uur – Werksessies ronde 1
14.45-15.00 uur – Korte pauze
15.00-16.15 uur – Werksessies ronde 2
16.15-17.00 uur – Borrel met challenge

Locatie:

Breda University of Applied Sciences (BUAS)
Horizon Building
Mgr. Hopmansstraat 2
4817 JS  Breda

 

Aanmelden

Aanmelden kan via dit aanmeldformulier.

Mocht je vragen of opmerkingen hebben, neemt dan contact op met ellenwillemse@builtenvironment.nl.

Tot ziens bij BUAS in Breda!